Hogyan válaszd ki a tökéletes menyasszonyi ruhát?

KÖRTE alkat

Az ilyen típusú hölgyenek rendkívül nőies alakjuk van. Vékony felsőtesttel és kifejezetten nőies, kerek csípővel rendelkeznek. Sokan a combjukat, valamint a feneküket tartják problémásnak, de elégedettek a vékony felsőtestükkel.

ELŐNYÖS fazon lehet a klasszikus „A” szabású menyasszonyi ruha, mivel elrejti a széles csípőt. Csodás homokóra alakot varázsolhatunk, ha kiemeljük a dekoltázst és a vállakat egy csónak nyakkivágású fazonnal és hosszított felsőrésszel.

KERÜLENDŐ a vékony, lágy anyagból készült egyenes szabású szűk ruha, mert kiemeli az előnytelen domborulatokat. Előnytelen még a „V” kivágás mivel az a felsőtestet optikailag még vékonyabbnak láttatja.

ALMA alkat

A szakzsargon szerint az „O” alakú, azaz „alma típusú” hölgyeket dús keblekkel és domborulatokkal áldotta meg a természet. Esetükben a felesleges kilók elsősorban a test közepénél gyűlnek össze, ugyanakkor nagyon szép, vékony, egyenes lábaik vannak. Ennek a típusnak igazi kihívás a test arányainak optikai karcsúsítása és megnyújtása.

ELŐNYÖS a rövidebb, egyenes szoknya, vagy a hosszú, felhasított szűk szoknya. Előnyös a fűző, ami szabásával és merevítőivel kordában tartja a derekat és a hasat, esetleg optikailag formázza azokat. Szintén előnyösek az aszimmetrikus felsőrésszel tervezett darabok, melyeken egy szép részlet vagy díszítés magára vonzza a tekintetett pl: egy buja virág applikáció és ezzel optikailag egyensúlyba kerül a testalkat. Titkos tippem a mélyen kivágott „V” alakú dekoltázs, ez ugyanis nyújtja az alakot.

Kimondottan ELŐNYTELENek a rövid szabású felsőrészek. A felsőnek legalább a csípőig kell érnie, hogy elfedje a problémás hasi részeket. A ruhától eltérő színű nagy hímzések kövérítenek.

EGYENES alkat

Az egyenes „H” testalkatú hölgyeknek nem adatott meg a karcsú derék. Az ilyen típusú nők felsőteste, dereka és csípője szinte egy vonalba esik. Sajnos alig van dereka, ezért testük középpontja nehezen behatárolható. Ez teszi testalkatukat kissé férfiassá. Ők azok, akik bármit megtennének egy kicsivel több nőiesen gömbölyded domborulatokért.

ELŐNYÖS a mellrészt előtérbe helyező, a derekat karcsúsító fűzők, gazdag anyagfelhasználással készült bő szabású szoknyával kombinálva. A magasra helyezett derékrész, hiszen a mell alatti résztől bővölő szoknyarész kiemeli a dekoltázst és elrejti a derékvonal problémáit. Előnyösek még a dúsan díszített dekoltázzsal készült felsőrészek. 

A felsőrészen és a csípőn elhelyezett dús redőzések, raffolások szintén szép homokóra alakot kölcsönöznek.

ELŐNYTELEN minden, ami felhívja a figyelmet a derék részre.

HOMOKÓRA alkat

Ebben az esetben semmi kifogásolható nincs az alakon, az arányok rendben vannak, gyakorlatilag bármit felvehet az, akit ilyen testalkattal áldott meg a természet. Fontos tudni, hogy nem csak a 36-os méretűek lehetnek homokóra alakúak, hanem akár lehet 42-es méretű is hölgy, ha az arányai rendben vannak. Kifejezetten ajánlom a sellő fazont, csodálatosan fog állni rajtuk.

MOLETT testalkat esetén jó ha tudod!

A „Rubens-i idomokkal” megáldott nők mindenütt kicsit kerekdedek, a súlytöbblet az egész testükön arányosan oszlik el. Az ilyen típusú hölgyeknél a nőiesség mindenhol feszes domborulatokban jelentkezik, de a figyelmet mégis a dús keblekkel vonják magukra, melyektől a dekoltázs szép és hangsúlyos lesz. A duci menyasszonyokra egy fontos szabály vonatkozik: ne féljenek megmutatni Rubens-i idomaikat, és a kevesebb néha több elv különösen érvényes a csillogó díszítésekre, gyöngyhímzésekre.

ELŐNYÖS az „A” szabásvonalú ruhák, mert szoknyarésze elfedi a derék alatti problémás részeket és zsírpárnákat. Fontos figyelni arra, hogy a ruha erős szövésű vastagabb anyagból készüljön, ami alól nem sejlik elő az úszógumi. A vastagabb karokat szépen elfedik az áttetsző anyagból készült változatos ujjmegoldások. A nagy „V” esetleg kerek, vagy szélesen szabott mély dekoltázsok előnyössé teszik a megjelenést.

ELŐNYTELEN a zsák szabású, formátlan nagy ruhák és a puffos ujjak.