A feketén túl is van élet!

Szerintem nincs olyan ember, vagy legalább is nagyon kevés akinek ne lenne a szekrénye tele fekete ruhákkal. Így utólag számomra is hihetetlen, de nekem is rengeteg fekete ruhám volt egészen addig a felismerésig, amíg egy színtanácsadáson szembesültem azzal, hogy legalább 10 évvel öregebb vagyok feketében.

Csak tévhit lenne?

Mindannyian, akik egy kicsit teltebbek vagyunk abba a hibába esünk, hogy azt hisszük a fekete karcsúsít. Amiben van némi igazság, de mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb. Megéri-e, hogy öregebbnek, fáradtabbnak látszódunk és elbújunk a fekete ruhánk mögé, csak azért hogy egy pár kilóval kevesebbnek tűnjünk.
Én személy szerint ezen a hibákon végig mentem, de már tudom, hogy egy jól megválasztott színnel, egy jó szabásvonallal sokkal szebbek és karcsúbbak lehetünk. Legfőbb küldetésemnek érzem, hogy a feketével kapcsolatos téveszméket eloszlassam az emberek fejében, és megmutassam, hogy igen is a feketén túl is van élet.

Mi a valóság?

Először is egy kis tudományos magyarázat: a fekete színt nem fény váltja ki, hanem a fény teljes hiánya. Nem rendelkezik hullámhosszal és frekvenciával, ezért nem nevezhetjük színnek. Egy másik fontos információ a feketével kapcsolatban, hogy a TÉL típusú hölgyeknek igen is jól áll, Ők bátran viselhetik, de én azért mindenképpen ajánlom a színhelyes kiegészítőket hozzá a harmonikus, barátságos megjelenés érdekében.

Ezzel szemben a TAVASZ, NYÁR, ŐSZ típusú hölgyeknek arc közelben nagyon előnytelen, akár 10 évvel öregebbnek látatja az arcot, sápaszt vagy kiemeli azokat az archibákat amiket inkább palástolni szeretnénk. Nekik inkább a fekete alternatíváit ajánlanám mint pl: sötét szürke ; sötét kék ; szürkés barna ; sötét barna ; navy blue . Minden színnél figyeljünk az árnyalatra, nagyon fontos, hogy meleg színtípus csak meleg színeket viseljen és a hideg színtípus csak hideg színeket válasszon. Egy outfitten belül ne keverjük a kettőt.

A fekete jelentése

A fekete erőt és tekintélyt sugározz, szigorú, de egyben a gyász színe is. Minden színnek jelentése van, ha ismerjük ezeket a tulajdonságokat, akkor tudatosan kommunikálhatunk is velük.

Egy kis érdekességként megemlíteném még, hogy a 20. sz. elejéig a magyar népviseletben a menyasszonyi ruha színe a fekete volt. Ezt nem hagyhattam ki, hiszen aki ismer tudja rólam, hogy éveken keresztül a menyasszonyi ruhák szerelmese voltam.