Stylist vs. Stílustanácsadó

Te tudod mi a különbség?

Nem? Ne izgulj nem vagy ezzel egyedül, pár évvel ezelőtt még én sem tudtam. Sokan a mai napig összekeverik, összemossák a két szakmát, de szerintem szépen elhatárolható egymástól. 

A stylist egy olyan kreatív szakember, aki szoros kapcsolatban áll a divat világával, az aktuális trendekkel, a divattervezők alkotásával. Mivel a munkája során online, illetve offline média megjelenésekre öltöztet, nagyon fontos, hogy eladható látványvilágot hozzon létre. Lehet ez egy női magazin címlapja, divatanyaga vagy műsorvezetők, tévés személyiségek öltöztetése. 

Ezzel szemben a stílustanácsadó magánszemélyeknek, cégeknek nyújtja szolgáltatásait. Ez egy hosszú távú folyamat, amely az ügyfél igénye alapján kezdődik el. Általában egy változás, megújulás iránti igény indítja el, amely lehet magánéleti munkahelyi siker vagy sikertelenség, kihívás valaminek a kezdete vagy a vége.

Ez velem is így kezdődött, tudtam éreztem, hogy változnom kell. Persze nagyon fontos, hogy ne csak kívül, belül is rendben legyünk, de szerintem a kettő nem működik egymás nélkül. Aki mást mondd az hazudik. Hiszen, ha kívülről rendben vagy elkerülhetetlen, hogy bókoljanak, folyamatosan dicsérő szavakat zsebelhetsz be, ami nagyon jó hatással van az ember lelkivilágára. Kivirulsz és a lelked is gyógyulni fog! 

Gondold csak végig, ruházatunk az első kommunikációs rétegünk. Akár tetszik, akár nem még mielőtt egyetlen szót is mondanánk, kommunikál helyettünk, és ezt lehet ösztönösen jól csinálni, de tanulható is és ebben tud neked a stílustanácsadó segíteni. Egy stílustanácsadó megmutatja az utat, hogy megtaláld a saját színeidet az évszakelmélet alapján és elemzi a testalkatodat a legmegfelelőbb szabásvonalak érdekében.

A varázslat bennünk van!

Minden emberben ott lakozik a harmónia iránti vágy, a boldogság, a békesség és a szépség szeretete.